Selecteer een pagina

Er is een ware hittegolf gaande in Nederland en wat is er dan lekkerder dan een heerlijk koel drankje?

Voor de meeste mensen geldt een koud biertje of een lekker wijntje standaard in het barbecue pakket. Een mooie gelegenheid dus om je gasten eens te verrassen met een lekkere zomerse cocktail. Er zijn natuurlijk ontelbaar veel varianten te vinden voor een heerlijke cocktail en je kunt ze zowel met- als zonder alcohol maken. Hier twee lekker zomerse varianten die sowieso in de smaak zullen vallen:

Limonchello

Het Italiaanse drankje Limonchello is de laatste jaren erg populair. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om je eigen Limonchello te maken, maar deze basisingrediënten heb je sowieso nodig:

– 1 liter pure alcohol (96%) of wodka
– 6 citroenen, onbespoten
– 800 g suiker
– 1 liter water
– dunschiller
– weckpot
– 2 glazen flessen

Bereiden doe je als volgt:

– Was de citroenen goed en droog ze af.
– Schil de citroenen zo dun mogelijk en probeer geen witte velletjes mee te schillen want daar wordt de limoncello bitter van.
– Doe de citroenschillen in een weckpot en schenk de alcohol erbij.
– Dek de pot af en zet deze 15 tot 20 dagen op een donkere koele plek.
– Doe de inhoud van de pot in een pannetje suiker en water en breng dit al roerend aan de kook.
– Haal de pan van het vuur, dek hem af en laat afkoelen.
– Voeg het afgekoelde suikerwater vervolgens toe aan het mengsel in de weckpot
– Zeef het geheel, schenk de limoncello in een (gesteriliseerde) fles en sluit deze af.
– Zet de flessen op een koele donkere plek. Na een week is je limoncello klaar.
– Serveer de limoncello koud.

Rodevruchten mocktail

Niet alle cocktails lenen zich om alcoholvrij te maken, maar vruchtencocktails lenen zich hier vaak goed voor. Het enige wat je nodig hebt is vers fruit en een blender. Voor deze rodevruchten mocktail heb je de volgende ingrediënten nodig:

1 el raspberry & lemonsiroop
150 ml bruisend mineraalwater
1 tl verse granaatappelpitjes
1 mandarijnschil

Bereiden is simpel:

Doe de raspberry & lemonsiroop in en flûte en schenk het water erbij. Garneer met de granaatappelpitjes en de mandarijnschil en je kunt serveren.