Selecteer een pagina

De lekkerste hamburgers komen van de grill of barbecue. Natuurlijk kun je de hamburger zo opeten met wat saus, maar je kunt het ook afmaken met een lekker broodje hamburger. Hier zijn vele varianten in. Handig om tijdens een barbecue meerdere uit te proberen om te proeven welke jij het lekkerst vindt. Wij hebben vast een selectie voor je gemaakt:

Hamburger speciaal

Een broodje hamburger speciaal is altijd lekker en super makkelijk te maken. Het is eigenlijk net zoals bij een cafetaria, maar dan van de grill. Naast de hamburger is het enige wat je nodig hebt: hamburgerbroodjes, een versnipperde ui, curry (of voor de liefhebber ketchup) en mayonaise. Eventueel kun je ook nog wat uienringen bakken voor wat extra smaak.

Amerikaanse hamburger

De echter hamburger kenners zijn toch wel de Amerikanen. Deze hamburgers zijn vaak wat vetter, maar ze weten wel wat lekker is! Wat heb je nodig voor 4 personen:

– 4 hamburgers
– 4 hamburgerbroodjes
– 1 ei
– 2 augurken
– 1 grote tomaat
– 1 grote ui
– 4 plakken kaas
– 8 plakken bacon
– knoflook(poeder)
– 1 krop sla
– hamburgersaus

En zo maak je het klaar:
Je begint met het wassen en snijen van alle ingrediënten. Haal 4 bladen van de krop sla af en spoel deze goed af. Snijd 4 grote plakken tomaat en verdeel de ui in twee stukken.
Van één deel snijd je ringen om te bakken en het andere deel versnupper je. Ondertussen bak je de bacon crispy in de pan en bak je het eitje in een andere pan. Snijd vervolgens de broodjes doormidden en leg deze even op de gill of bbq zodat ze lekker snapperig worden.
Nu hoef je alleen nog maar alle ingredienten tussen het broodje te doen en heb je de lekkerse amerikaanse hamburger! Voeg eventueel naar smaak nog wat zout en peper toe.

Culinaire hamburger

Tegenwoordig zie je ook steeds meer culinaire hamburgers voorbij komen. Hier zijn ontelbaar veel varianten van, maar wij hebben de lekkerste voor je uitgekozen. Wat heb je nodig:

– 4 hamburgers
– 4 hamburgerbroodjes
– 4 tomaten
– 3 uien
– 75 gram rucola
– 200 gram champignons

En zo maak je het klaar:
Je begint weer met het wassen en snijden van de ingrediënten. Snijd de uien in ringen, de champignons in stukjes en de tomaat in plakjes. Doe de rucola en tomaat in een apart bakje.
Bak de uien en champignons in een pan en leg de hamburgerbroodjes op de grill of barbecue. Nu kun je met alle ingedienten weer bouwen tot een heerlijke culinaire hamburger.
Lekker met majonaise en ketchup. Houd je van wat pittiger dan kun je ook nog wet ketjap en rode jalapeno’s toevoegen.

Proef ze alle 3 en maak de keuze welke jij het lekkerst vindt!