Selecteer een pagina

Mocht je binnenkort je barbecue weer aansteken, dan is het niet geheel onbelangrijk om hier een lekkere saus bij te hebben. En welke saus past nou beter dan een Amerikaanse barbecuesaus? Een lekkere donkere saus die niet alleen zoet maar ook pittig is, met een rokerig tintje. Nu zijn er natuurlijk meerdere manieren om een goede barbecuesaus te maken, maar wij hebben een wel heel lekkere recept gevonden die slechts 5 minuten bereiding kost. Deze moet je zeker eens uitproberen!

Wat heb je nodig?

– 1 ui
– 1 citroen
– 100 ml water
– 2 el azijn
– 1 el mosterd
– 2 el basterdsuiker
– zeezout
– 1,5 tl paprikapoeder
– zwarte peper
– 8 el ketchup
– 2 el worcestersaus

Hoe maak je het klaar?

1. Pers een halve citroen en snipper de ui. Doe de ui samen met de citroensap, water, azijn, mosterd en basterdsuiker in een pan. Doe hier meerde snufjes zout bij (wees niet te zuinig) en maal er wat peper over. Breng dit aan de kook en laat het geheel ongeveer 30 minuten pruttelen.

2. Voeg de ketchup, worcestersaus en paprikapoeder toe. Breng de saus opnieuw aan de kook en zet het vuur gelijk uit zodra het kookt. Laat de saus ongeveer 30 minuten afkoelen en de saus is klaar! Je kunt hem direct bij de barbecue serveren, maar ook bewaren in de koelkast. Iedereen zal er in smullen!