Selecteer een pagina

Barbecueën is onverminderd populair. Tegenwoordig worden de meest ingewikkelde gerechten gemaakt op de barbecue. Maar wat leggen we in Nederland nou het liefst op de barbecue? Hier een overzicht van het meest populaire barbecue vlees.

  1. Hamburgers

Een barbecue is niet compleet zonder een hamburger. Hamburgers worden gemaakt van rundvlees, en dan met name uit delen van de voorkant van de rund. Aan een originele hamburger mag dan ook echt geen varkensvlees worden toegevoegd. Lekker kruiden met wat zout en peper en zeker niet te lang op de barbecue laten liggen, anders wordt je hamburger te droog.

  1. Saté

Samen met de al even befaamde satésaus is saté niet weg te denken bij de barbecue. Saté wordt vaak gemaakt van kip of varkensvlees. Beide zijn mals vlees, al is varkensvlees iets stugger en heeft het een iets langere bereidingstijd nodig. Het is aan te bevelen om kipsaté voor de veiligheid voor te garen.

  1. Worstjes

Lekker gekruide worstjes doen het altijd goed op de barbecue. Vaak worden ze gemaakt van varkensvlees en qua smaakt zijn ze te vergelijken met saucijsjes. Al heb je hier een brede variatie op qua kruiden, zoals tuinkruiden, kerrie of pittige pepers. Omdat de worstjes al gaar zijn is het ook een veilige optie voor kinderen.

  1. Speklappen

Speklappen worden gemaakt van de buik van het varken. Hoe meer vlees erop zit, hoe beter de kwaliteit. Speklappen worden vaak gemarineerd waardoor je qua smaak ook veel variatie hebt. Let wel op het uitlekkende spekvet, wat grote vlammen kan veroorzaken. Je wilt het vlees en jezelf natuurlijk niet verbranden.

  1. Karbonades

De rib- of schouderkarbonades zijn de meest populaire karbonades op de barbecue, vaak van varkensvlees.  Kenmerkend aan een karbonade is dat er nog bot aan zit, waaraan je het vlees makkelijk kunt vasthouden.