Selecteer een pagina

Bij een barbecue kun je beter geen zware bijgerechten serveren. Het vlees is vaak al machtig genoeg, wat je heerlijk kunt afwisselen met een lekker frisse groente- of fruitsalade. Mocht je geen inspiratie hebben voor een lekkere salade? Relax, wij hebben twee heerlijke salades voor je uitgezocht!

Watermeloen- fetasalade

In slechts 10 minuten heb je een heerlijk zomerse salade op tafel staan. Wat heb je daar voor 4 personen voor nodig?

– 1 watermeloen
– een halve rode ui
– 70 gram zwarte olijven
– 230 gram feta
– een paar blaadjes groene munt

Bereiden
Snijd de watermeloen in blokjes en de ui in dunne halve ringen. Snijd de olijven in plakjes en verbrokkel de feta. Hak de munt fijn. Doe alle ingrediënten samen in een kom en meng dit voorzichtig door elkaar. Easy!

Couscous salade

Deze frisse couscoussalade met mango, tomaat en munt bereid je in 20 minuten. Wat heb je daar voor voor 4 personen voor nodig?

– 200 gram couscous
– 1 mango
– 1 limoen
– een halve komkommer
– 250 gram cherrytomaatjes
– komijn
– 150 gram feta
– een paar blaadjes groene munt
– 50 gram amandelen
– een half blokje groentebouillon

Bereiden
Bereid de couscous zoals op de verpakking staan aangegeven en voeg het halve bouillonblokje door het water. Snijd de mango, komkommer en tomaatjes in blokjes en schep dit door elkaar in een kom. Pers de limoen hierboven uit en schep de couscous, komijn en nootjes hierdoor heen. Hak de munt fijn en verbrokkel de feta. Voeg dit toe aan de kom en je salade is klaar om geserveerd te worden.

Eet smakelijk!