Selecteer een pagina

De maand oktober staat natuurlijk weer in het teken van het Oktoberfest! Hiervoor kun je naar een van de vele evenementen in Nederland of Duitsland.. maar hoe leuk is het om dit in een privé gezelschap te vieren?!  Het Oktoberfest is een populair thema voor huisfeestjes, een vrijgezellenfeest, personeelsfeesten, vriendenweekenden, familiedagen enzovoort.

Bier

Wat is een bierfestival zonder bier? Omdat het een Duits feest is, zal het misschien ook leuk zijn om Duits bier aan te schaffen. En vergeet dan ook niet de halve liter bierpullen mee te nemen, want dit hoort er natuurlijk ook bij. Veel verhuurbedrijven bieden ook echte biertafels aan voor een paar tientjes. Dit past niet alleen goed bij het thema, maar het is ook erg gezellig om een keer in een andere setting bij elkaar te zitten. Qua decoratie kun je bij de Action de meest uiteenlopende versieringen krijgen en… vergeet de Lederhosen niet!!

Barbecue

Bij zo’n gezellige Oktoberfest krijg je natuurlijk ook trek. Duitsers houden van een goed stukje vlees, dus zet die barbecue maar aan. Maak je eigen currywurst door een worstje op de barbecue te leggen om deze vervolgens in je stukjes te snijden. Maak een beetje curry ketchup warm en doe dit over de stukjes worst. Garneer dit met een beetje kerrie poeder en serveer het met een Duits broodje. En over een Duits broodje gesproken, de ‘bretzen’ oftwewel zachte pretzels zijn ook altijd lekker bij een biertje. Deze kun je zelf maken, maar ze zijn momenteel ook wel in de supermarkt te vinden.

Met goed bier, goed gezelschap en lekker eten moet jouw Oktoberfest wel een feest worden!