Selecteer een pagina

Dit is zo 2018. Fruit op de barbecue, vooral populair bij kinderen omdat het lekker fris en zoet is. Maar ook een heerlijk gerecht voor vegantariers en mensen met een suiker-arm dieet. Of ideaal als nagerecht tijdens je barbecue avond.

Veel fruitsoorten zijn geschikt om te gegrild te worden. Onderstaand een aantal voorbeelden waar je aan kunt denken.

Een fruit spies

Kleine vruchten zoals aardbeien, zijn heerlijk op de barbecue, maar ze kunnen snel door het rooster vallen. Het is dus handig om ze aan een spies te rijgen. Rijg vervolgens stukjes ananas er tussen, met schil en al, maar verwijder de harde binnenkant. En denk ook aan lekkere kersjes. Gril ze aan beide kanten circa twee tot drie minuten op de barbecue.

En wil nog iets aparts doen. Denk dan aan meloen. Meloen op de gril zal je denken, maar het kan! Snij de meloen in kleine plakjes. Pas wel op voor de spetters, want vooral een watermeloen zal wat vocht verliezen. Na  zo’n 2 a 3 minuten krijgt het een vlezige structuur. Deze kunnen gerust ook aan de spies, want ook deze moeten aan beide kanten grillen.

Gegrild fruit als toetje met ijs

Denk aan de abrikoos en nactarine. Bij abrikozen is het, net als bij andere steenvruchten, belangrijk dat deze niet overrijp is. Je halveert de vrucht, verwijdert de pit en grilt beide kanten voor drie tot vier minuten. De wat grotere nactarines gril je wellicht vijf tot zes minuten om ze goed op smaak te krijgen. Heerlijk met een bolletje ijs en een blaadje verse munt!

En wel eens gedacht aan een gegrilde banana split? Dat kan! Maak een snee in de banaan, maar laat de schil er wel omheen. Vul de banaan met stukjes pure chocolade, druk de banaan dan dicht, pak dit in met aluminiumfolie en leg de banaan voor een kwartier op de barbecue. Serveer het met bijvoorbeeld vanille-ijs, chocoladesaus en nootjes en je hebt een toetje om je vingers bij af te likken!