Selecteer een pagina

Hamburgers zijn hip. Waar men voorheen nog genoegen nam met een hamburger gevuld met wat uien en saus, is er nu een hele menu aan hamburgers samen te stellen. Dit populaire product is niet meer alleen in fastfood ketens of de Febo te vinden. In Londen en New York zijn er al heuse hamburger restaurants opgedoken. Deze trend heeft zich ook langzaam in Nederland ontplooid. Steeds meer restaurants serveren de culinaire burger met kwalitatief goed vlees, een vers broodje en variërende toppings. Ook hoeft een burger niet meer enkel uit rundvlees te bestaan. Er zijn nu ook heerlijk burgers te vinden van lamsvlees, zalm of kip. Ook voor de vegetariërs onder ons zijn er heerlijke bonen- of groenteburgers te vinden. Verder wordt steeds meer gekozen voor verse, lokale producten. Niet alleen restaurants maar ook foodtrucks spelen hier ook goed op in. Met een goede burger kun je je onderscheiden en een eigen karakter geven.

Hamburger op de bbq

Ook tijdens de bbq kun je eindeloos variëren met je hamburgers. Zet een aantal verschillende toppings en sausen klaar, zodat iedereen zijn of haar perfecte burger kan samenstellen. Ook op de bbq draait het er niet meer om dat je zoveel mogelijk vlees weet weg te werken. Het is juist een leuk moment om nieuwe gerechten te combineren en uit te proberen!

De toekomst van de hamburger

Mensen vinden het steeds belangrijker om gezond te eten. Nou denk je daarbij niet perse aan een hamburger, maar door kwalitatief hoogwaardige producten te kiezen heeft de gezonde trend zich toch ook bij de hamburger doorgezet. Sommige mensen beweren dat de hamburger trend dit jaar aan het afnemen is. Misschien dat de grootste hype voorbij is, maar de hamburger zal zich altijd blijven evolueren.