Selecteer een pagina

Zodra het mooie weer begint te schijnen krijgt iedereen weer kriebels om te barbecueën… maar ook om deze schoon te maken! Hoe zorg je er nou voor dat dit vies karweitje een eitje wordt? Je wilt immers dat die mooie strepen in het vlees wel van de grill komen en niet van het roet.Voorkomen is beter dan genezen, dus smeer het rooster sowieso van tevoren even in met zonnebloem- of olijfolie of citroensap. Hiermee voorkom je dat er voedsel aan het rooster blijft plakken en aanbrandt. Is er toch eten blijven hangen? Met één van onderstaande opties heb je het rooster zo weer schoon.

Schoonmaaktips

1. Brand het vieze rooster schoon op 300 graden celcius. Dan is alles wat aan het roestvrij stalen rooster hing in één keer weg.

2. Gebruik een stukje staalwol op de hete gril. Daarmee poets je het vuil er zo af.

3. Gebruik de Dasty, een ontvettende wondermiddel. Gewoon te koop bij de Wibra. Je hoeft het rooster alleen maar in een bak met Dasty te leggen en de volgende dag is hij blinkend schoon.

4. Gebruik een roestvrijstalen borstel. Gebruik in geen enkel geval staalborstels, deze zijn veel te hard en zullen het oppervlakte van het grillrooster beschadigen. Reinig wanneer het rooster nog warm is, dat gaat een stuk makkelijker.

Heb je een gietijzeren rooster? Dan verdient deze een iets andere aanpak. Reinig een gietijzeren rooster alleen met heet water en een borstel. Droog hem vervolgens goed af en zet hem 2 minuten in een oven van 150 graden.

Voordat je het rooster weer schoon in de kast zet kun je hem nog even insmeren met een plantaardige olie. Dit voorkomt roestvorming. Zit er al wat roest op? Dan kun je hem beter vervangen.