Selecteer een pagina

Je houdt ervan om lekker te barbecueën met je vrienden of familie, maar je hebt geen tuin. Wat nu? Je kunt ook niet altijd bij een ander aanschuiven, dus op naar het park. Maar in welke parken mag je überhaupt barbecueën en wat zijn de regels? Gelukkig is barbecueën en het gebruik van alcohol is in veel stadsparken in de grote steden toegestaan.

Amsterdam

Ook in Amsterdam is barbecueën in veel parken toegestaan, maar dit geldt niet voor alle parken. Sinds maart 2017 is er bijvoorbeeld een algeheel barbecueverbod in het Vondelpark. Ben je toch eigenwijs? Dan riskeer je een boete van maar liefst negentig euro! Ook in de parken waar je wel mag barbecueën verschillen de regels. Zo zijn er soms speciaal daarvoor aangewezen plekken. Wil je als Amsterdammer dus barbecueën in het park, zoek dan eerst even op welke regels daar gelden.

Den Haag

In Den Haag geldt de regel dat je niet rechtstreeks mag barbecueën op het gras, maar dat is eigenlijk ook best logisch. In Den Haag zijn er speciale barbecueplekken aangewezen: het Westbroekpark, Zuiderpark, Madestein, Vlaskamp en de Uithof. In de Japanse Tuin, het Rosarium en park de Verademing is het daarentegen weer verboden om te barbecueën.

Rotterdam

In Rotterdam is barbecueën op de meeste plekken toegestaan, maar voor sommige parken gelden speciale barbecuezones waar regels aan zijn verbonden. Hier moet je barbecue minimaal 20 cm. boven het gras staan en moet je minimaal 2 meter afstand houden van bomen en struiken. Ook is open vuur verboden, dus je kunt er geen vuurkoft bijzetten. Op veel plekken zijn speciale barbecuekolenbakken, waar je na afloop de hete kolen in kunt gooien. Uiteraard wordt er ook verwacht dat je je plek weer netjes opruimt.

Utrecht

Woon je in Utrecht? Dan heb je geluk, hier mag je namelijk in elke park barbecueën! Ook hier zijn speciale bakken voor hete kolen, dit is ontzettend handig! Nu is het niet zo dat in Utrecht alles mag. Ook hier mag je de barbecue niet direct op het gras zetten moet je de boel na afloop weer opruimen. Dat is nog wel te doen toch?

Zoals je leest zijn de regels in de grotere steden over het algemeen aardig gelijk kun je makkelijke barbecueën in het park.