Selecteer een pagina

Is dit de eerste ´echte´ barbecue die je zelf organiseert? Of krijg je gasten waarbij je het eens goed voor elkaar wilt hebben? In deze blog vertellen we welke toebehoren je absoluut niet mag missen. Naast goede kwaliteit vlees en de juiste barbecue, zijn de toebehoren immers minstens zo belangrijk. Hiermee kun je het vlees op de juiste manier klaarmaken en serveren. En het komt ook nog eens ontzettend professioneel over.

Welke barbecue toebehoren heb je nodig?

1. Een BBQ tang. Met een tang kun je het vlees makkelijk oppakken en omdraaien.
2. Een BBQ spatel. Omdat je niet alles met een tang kunt pakken, heb je ook een spatel nodig. BBQ spatels met een groot draaioppervlak zorgen ervoor dat het makkelijk is om een groot stuk vlees te keren. Er zijn spatels die geschikt zijn voor het omdraaien van vlees, maar er zijn ook speciale spatels voor vis. Deze spatels zijn wat breder zodat de complete vis in zijn geheel opgepakt kan worden.
3. Een vleesvork. De vleesvork is met name geschikt voor worstjes. Je prikt de vork door de lengte van de worst. De vork-vorm zorgt ervoor dat de worstjes met de vork meedraaien. Zo kun je alle kanten van de worst gelijkmatig grillen.
4. BBQ messen. Een steakmes mag zeker niet ontbreken bij een vlees barbecue. Wellicht heb je ook nog een uitbeen en/of fileermes nodig, afhankelijk van wat je op de barbecue legt.
5. BBQ spiesen. Hier kun je stukjes kip of varkensvlees aan steken, wat heerlijk is met een klodder satésaus. Maar je kunt er natuurlijk ook stukjes groente (zoals courgette, paprika en ui) en fruit (zoals ananas) aan toevoegen. Ook heerlijk zonder vlees of met stukjes tofu.
6. Een marineer kwast. Hiermee kun je het vlees of vis marineren met een olie, zoals olijfolie. Eventueel zijn er ook gekruide varianten olie beschikbaar waarmee je vast een lekker basis legt voor het grillen.
7. Een grillklem. Een grillklem is super efficiënt om meerdere barbecue gerechten in één keer om te draaien.
8. Een reinigingsborstel. Na de barbecue moet deze eerst gereinigd worden voordat je hem in de schuur kunt zetten. Met een reinigingsborstel kun je de meest hardnekkige resten er afborstelen.

Voor alle toebehoren is het ook belangrijk dat ze goed en stevig in de hand liggen. Mocht je alles nog nodig hebben, dan kun je natuurlijk ook altijd nog een complete barbecue bestek set aanschaffen.