Selecteer een pagina

Voor dat je gaat barbecueën hebben wij nog een aantal handige tips voor je. Of denk je dat je al een ervaren BBQ fanaat bent, wedden dat wij nog wel een ongekende tip hebben? Lees snel verder en wordt een BBQ master!

1. Gebruik geen aanmaakvloeistof

De chemische smaak van het vloeistof ga je proeven in het vlees! Denk hierbij aan aanstekervloeistof. Maak gebruik van ecologische aanmaakblokjes of krantenpapier om het vuur aan te krijgen. Een houtskool barbecue heeft ongeveer een uur nodig om goed op temperatuur te komen.

2. Leg de hete kolen aan één zijde van de bbq

Verdeel je barbecue in een hete en koudere gedeelte. Bak het vlees aan op de hete zone en je kunt rustig grillen onder de minder hete kolen.

3. Leg een tak tijm en rozemarijn op de kolen

Voor een heerlijke geur en een extra smaak aan je eten kun je een takje tijm en rozemarijn op de kolen leggen tijdens het barbecueën. Voor extra smaak kun je ook speciale houtsnippers of vuurkruiden kopen.

4. Gebruik geen vork maar een spatel of tang

Je kunt het beste gebruik maken van een spatel of tang om het vlees op de barbecue rooster te leggen en om te draaien. Op deze manier blijven de vleessappen in het vlees bewaard. Ga er dus ook niet in prikken om te kijken of het al gaar is, want dan lopen de sappen er ook uit en wordt het vlees sneller droog.

5. Draai het vlees niet te vaak om

Je ziet regelmatig dat mensen te vaak het vlees omdraaien omdat ze bang zijn dat het gaat vastplakken of denken dat dit erbij hoort. Doe dit niet, want het vlees wordt hierdoor eigenlijk alleen maar droger door een verlaging van de temperatuur. Het duurt ook nog eens langer dat het gaar is.

6. Marineer het vlees van te voren of kruid het vlees na het van de bbq komt

Zout, peper en andere kruiden verbranden op de barbecue. Je kruid het vlees pas als het van de barbecue komt. Je kunt het vlees wel eerder marineren. De meeste marinades bevatten olie. Tijdens het marineren trekt het olie in het vlees. Gemarineerd vlees kun je het beste op aluminiumfolie op de barbecue leggen. Hetzelfde geldt voor vis dat leg je ook op aluminiumfolie.

7. Maak met een citroen je rooster schoon

Wacht niet te lang met het schoonmaken na je bbq. Het rooster van de barbecue is namelijk het makkelijkste schoon te maken als het nog heet is. Snij een citroen doormidden en ga het rooster daarmee inwrijven. Het vuil laat zich dan makkelijk los en met een staalborstel er over heen en je rooster is schoon.

Bestel je BBQ vleespakket

We leveren het vleespakket in een koelbox. Hierdoor komt het vlees (vrijwel altijd) bevroren aan en kunt u het pakket bewaren in de diepvries.