Selecteer een pagina

Voor een goede bbq heb je toch wel echt ambachtelijk vlees nodig. Steeds meer mensen kiezen voor kwaliteit en dat geldt ook voor vlees. Het vlees bij bbqvleespakket.nl komt rechtstreeks van de boeren en wordt met zorg geselecteerd. En dat proef je. De boerderijen staan voornamelijk in het oosten van het land en allen hechten veel waarde aan milieu en dierwelzijn. Echter, met alleen een goed stukje vlees ben je er nog niet. Volg onderstaande tips om het vlees ook op de juiste manier te bereiden, dan geniet je er nog meer van.

Bereiding van vlees

  1. Laat het vlees op keukentemperatuur komen voor je het bereidt. Daarvoor moet je het 2 uur van tevoren uit de koelbox halen.
  2. Marineer het vlees zo´n 2 tot 3 uur voor jet het gaat bereiden. Hiermee kan het zout en de kruiden goed in vlees intrekken. Zout het vlees echter niet te vroeg want dan kan het juist vocht onttrekken. Het vlees van bbqvleespakket.nl is al gemarineerd, dus dit geldt enkel wanneer je van extra kruiden houdt.
  3. Prik niet in het vlees, maar gebruik een vleestang.
  4. Neem de tijd om het vlees te bereiden.
  5. Ondanks je het vlees natuurlijk het liefst zo snel mogelijk na bereiden wil opeten, moet je voor de beste smaak het vlees even laten rusten. Dit kan gewoon op het rooster naast de barbecue.

En dan rest alleen nog het genieten.. Eet smakelijk!